top of page

Het team - de begeleiders

De vzw De Kerselaar heeft de rol op zich genomen van professionele zorgverlener voor de bewoners van Villa Fura. 

Het begeleidingsteam bestaat uit 6 personen, die afwisselend aanwezig zijn in het huis Villa Fura. Voor de gemeenschappelijke ruimtes is er ook 1 persoon voor de logistieke ondersteuning. ​

“Mens sana in corpore sano”, vertaald als 'een gezonde geest in een gezond lichaam', is de levenswijze van heel wat individuen. In de context van de bewoners met een beperking van Villa Fura is de juiste zorg heel belangrijk: een persoon moet zich goed voelen, de juiste begeleiding/zorg krijgen en zich kunnen ontplooien zodat hij/zij een gezonde geest heeft in een gezond lichaam. En dit alles in een groep van mensen bestaande uit bewoners en begeleiding die samenwonen en toch apart. 

De bewoners

De bewoners staan centraal en worden permanent gestimuleerd om meer zelfstandig te leven, ondersteund door de erkende zorgverlener De Kerselaar vzw uit Overijse. Het gaat hier over gemeenschappelijk wonen waarbij ieders sterkte wordt ingezet zodat elke bewoner zich verder kan ontplooien. De bewoners wensen net als iedereen, met hun beperkingen maar ook met hun mogelijkheden een gelukkig en betekenisvol leven uit te bouwen.

De bewoners bestaan uit 6 vrouwen en 2 mannen.

Engelien

"Ik ben Engelien geboren op 12 maart 1983 en fan van de Rode Duivels, de Red Lions en de Belgian Cats van het vrouwenbasketbal. Ik hou van muziek en koken. Ik ben zeer grote fan van Wout van Aert en Nafi Thiam.

 

Ik vind het zeer leuk om met de bewoners van Villa Fura leuke dingen te doen en voel me daar thuis."

bart.jpg

Bart

Hallo, ik ben Bart. Ik ben blij dat ik na 33 jaren thuis te wonen, eindelijk op mijn eigen benen kan staan en toch kan genieten van de begeleiding die ik nodig heb. Ik doe aan begeleidwerken op verschillende werkposten in Tervuren en Overijse. Buiten theaterspelen bij Ekseeko en muziek maken bij Muscaloco, hou ik ook veel van sport, en doe aan voetbal en bowling.

bottom of page